Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Ταξιδια: Οι καλύτερες συμβουλές πριν να ξεκινήσετε ώστε όλα να πάνε καλά, να κλείσετε στις καλύτερες τιμες, να κάνετε σωστές επιλογές και έχετε υπέροχες θετικές εμπειρίες
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Τα ταξιδια είναι για πολλούς ότι καλύτερο έχουν να περιμένουν στη ζωή τους προκειμένου να σπάσουν την ρουτίνα και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.


Είτε πρόκειται για ταξιδια αναψυχής, για διακοπες, για δουλεια, για συνδυασμό δουλειάς και διακοπών, σίγουρα θέλετε να είστε καλά προετοιμασμένοι, να έχετε πετύχει τις καλύτερες τιμές, να είστε ασφαλείς και να είστε σίγουροι πως ο προγραμματισμός σας έχει καλύψει τις περισσότερες – αν όχι όλες – από τις ανάγκες σας.


Παρακάτω σας δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές για να οργανωθείτε σωστά πριν από κάθε σας ταξίδι.

 

 

 

 

 Αξιολογήστε τις ανάγκες σας για την συγκεκριμένη περίοδο 

Το σημαντικότερο είναι να δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε εσείς και ποιες είναι οι απαιτήσεις σας για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Για να επιλέξετε μέρος, χρόνο ή ακόμα και με ποιους θα πάτε μαζί θα πρέπει πρώτα να κάτσετε ήρεμα και να σκεφτείτε τι είναι αυτό που πραγματικά νιώθετε πως χρειάζεστε μια συγκεκριμένη περίοδο από ένα ταξίδι. Μήπως έχετε ανάγκη από ξεκούραση και ηρεμία;

Μήπως θα πρέπει να επιλέξετε ένα ήρεμο μέρος, ένα διάστημα όπου δεν θα έχει και πάρα πολύ κόσμο; Μήπως δεν θα πρέπει να πάρετε άλλους μαζί για να ηρεμήσετε; Ή μήπως το αντίθετο; Θέλετε να κάνετε μια νέα γνωριμία και χρειάζεστε ένα μέρος με πολύ κόσμο, στο κέντρο της πόλης ή ακόμα και πολύ κοντά στα αξιοθέατα και στην παραλία; Αξιολογήστε με ηρεμία τις ανάγκες σας και κλείστε το σωστό μέρος για σας, την κατάλληλη εποχή και στις κατάλληλες τιμές.  
  


Αξιολογήστε σωστά τα πράγματα που θα κουβαλήσετε μαζί σας
 

Πόσες φορές δεν έχετε πάρει μαζί σας ρούχα, παπούτσια ή άλλα αντικείμενα που δεν χρειαστήκατε, μόνο και μόνο για να έχετε επιλογές;

Και φυσικά μετά δεν χωράει τίποτα από τα ψώνια που κάνατε εκεί που πήγατε, ενώ κουβαλούσατε και πράγματα που δεν χρησιμοποιήσατε τσάμπα;

Φροντίστε να μην σας συμβεί αυτή τη φορά. Πακετάρετε για να πάρετε μαζί σας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Μια αλλαξιά για κάθε μέρα που θα λείπετε ή και λιγότερες αν υπάρχει πλυντήριο εκεί που θα πάτε. Εξετάστε αν εκεί που θα μείνετε υπάρχουν πετσέτες, σαμπουάν, σαπούνια, σεντόνια, ώστε να μην τα κουβαλάτε μαζί σας.    


Αναζητήστε για πτήσεις μέσα στην εβδομάδα και αργά τη νύχτα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη αποφεύγοντας τα σαββατοκύριακα 

Αυτές είναι συνήθως στις καλύτερες τιμές.

Οι πτήσεις μέσα στα σαββατοκύριακα και σε ώρες αιχμής συνήθως στοιχίζουν περισσότερο. Εξετάστε καλά την εταιρία που θα κλείσετε την πτήση σας να έχει καλές κριτικές για να πετάξετε ασφαλείς. Καλύτερα να πληρώσετε λίγα χρήματα παραπάνω και να νιώθετε περισσότερο ασφαλείς.   


Ζήστε σαν ντόπιος  

Μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία σε ένα καινούργιο μέρος είναι να μπορέσετε να τη ζήσετε σαν ντόπιος.

Αυτό σημαίνει πως θα είναι καλύτερα να μείνετε σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα του airbnb ή άλλου διαδικτυακού τόπου που ανήκει στην ανταλλακτική οικονομία. Εκεί συνήθως έχετε πολύ περισσότερες παροχές από ότι σε ένα ξενοδοχείο, πιθανό να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα, έχετε ελεύθερες ώρες εισόδου και εξόδου, και περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για τα πάντα από ένα ντόπιο, δικό σας άνθρωπο ότι ώρα και να τον χρειαστείτε.

Συνήθως οι οικοδεσπότες σας φέρονται σαν οικογένεια, θα σας συστήσουν τα καλύτερα μέρη για να δείτε, με τους καλύτερους τρόπους και τιμές, θα σας πουν τα μυστικά του τόπου, θα σας δείξουν τι πρέπει να προσέχετε και τι όχι, πού θα πρέπει να φάτε και πού όχι, κρυμμένους θησαυρούς του τόπου, και γενικότερα θα είναι εκεί για σας για ότι χρειαστείτε. Θα νιώθετε σαν να πήγατε ταξίδι σε κάποιους φίλους και όχι σε ένα μακρινό ή ξένο μέρος. Θα μάθετε πιο εύκολα τα μυστικά του τόπου που θα επισκεφτείτε και θα έχετε πληροφορίες που δεν θα μπορούσατε να έχετε διαφορετικά. Και θα αποκτήσετε νέους φίλους σε κάθε μέρος που θα πάτε.

Δείτε τι παρέχουν. Συνήθως παρέχουν πολύ περισσότερα από ένα ξενοδοχείο και οι τιμές τους είναι πολύ καλύτερες. Διαβάστε τις κριτικές που έχουν κάνει οι προηγούμενοι επισκέπτες. Έτσι θα γνωρίζετε πού πάτε και τις σας περιμένει. 


Εξετάστε την θερμοκρασία του τόπου που θα πάτε για την περίοδο που θα πάτε

Έτσι θα ξέρετε και τι ρούχα και παπούτσια θα πάρετε μαζί σας, για να μην βρεθείτε απροετοίμαστοι.


Δεν θέλετε για παράδειγμα να ξεχάσετε το αγαπημένο σας μαγιό, αν η θερμοκρασία επιτρέπει μια βουτιά στη θάλασσα.   

Για το ταξίδι σας ντυθείτε έξυπνα 

Φροντίστε τα ρούχα και τα παπούτσια σας να είναι απλά, καθημερινά και άνετα.


Πάρτε πάντα μαζί σας κάτι έξτρα για να ρίξετε από πάνω σας σε περίπτωση που κάποιο κλιματιστικό είναι πολύ πιο δυνατά από ότι αντέχετε. Όσο πιο άνετα ρούχα επιλέξετε να φορέσετε κατά το ταξίδι σας, τόσο πιο άνετη θα είναι και η διαδρομή σας.   
Φάτε σας ντόπιοι πάντα με ασφάλεια 

Αποφύγετε τα τουριστικά εστιατόρια και προσέξτε αν το φαγητό του συγκεκριμένου μέρος μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα.


Δοκιμάστε να φάτε αυτά που τρώνε οι ντόπιοι, φυσικά μόνο αν είναι ασφαλή για σας και δεν θα σας προκαλέσουν διαταραχές στην υγεία σας. Πάρτε τις σωστές πληροφορίες πριν πάτε για φαγητό. Σίγουρα τα ντόπια φαγητά θα έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και θα είναι πιο φρέσκα. Θα έχετε μια πραγματική εμπειρία από τον τόπο που θα επισκεφτείτε και θα είναι σίγουρα και σε καλύτερες τιμές.   
Δοκιμάστε να ταξιδέψετε για έναν τόπο που δεν θα γίνεται χαμός   

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν έχει πολύ κόσμο μια συγκεκριμένη εποχή, ένα συγκεκριμένο μέρος, δεν θα έχετε και τις καλύτερες εμπειρίες και υπηρεσίες που χρειάζεστε.


Για παράδειγμα αν θέλετε να φύγετε για διακοπές και έχετε μόνο τον Αύγουστο ελεύθερο όπου πάνε οι περισσότεροι, φροντίστε να βρείτε ένα μέρος όπου δεν θα επιλέξουν πάρα πολλοί, για να μπορούν να σας εξυπηρετήσουν όπως σας αξίζει. Δοκιμάστε να πάτε διακοπές έναν άλλο μήνα όπου δεν είναι και τόσο δημοφιλής. Δεν θα πρέπει να παραπονεθείτε αν οι υπηρεσίες που είχατε δεν ήταν και οι καλύτερες εφόσον επιλέξετε μέρη και μήνα όπου γίνεται συνήθως χαμός.   


Διαβάστε τους κανόνες  

Σε κάθε μικρό σας βήμα θα πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες για να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι χωρίς παρατράγουδα.


Κανόνες υπάρχουν για το μεταφορικό μέσο που θα επιλέξετε, κανόνες υπάρχουν για την διαμονή σας, ενώ μπορεί να είναι και διαφορετικοί κανόνες από αυτούς που έχετε συνηθίσει αν επισκεφτείτε μια χώρα με διαφορετικά ήθη και έθιμα. Ενημερωθείτε σχετικά πριν ξεκινήσετε ώστε να μην έχετε δυσάρεστα απρόοπτα κατά το ταξίδι σας.   


Προσπαθήστε να αποφύγετε να χάσετε τις βαλίτσες και τους σάκους σας 

Μην ξεχάσετε να βάλετε πάνω τους μια ετικέτα με το όνομά σας.

Επιλέξτε βαλίτσες με ξεχωριστά χρώματα ώστε να τα αναγνωρίζετε πιο εύκολα. Αν τα έχετε μαζί σας, μην τα αφήσετε από τα μάτια σας ούτε λεπτό. Και μην ξεχνάτε πως αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, συνήθως έρχονται πρώτα τα πράγματα που βάλατε προς το τέλος.   


Φροντίστε να έχετε μαζί σας αποξηραμένη πιπερόριζα   

Θα σας βοηθήσει πολύ αν ζαλίζεστε στις διαδρομές.

Είναι ότι πρέπει για πολύωρα ταξίδια με το πλοίο ή με λεωφορείο όπου μπορεί η διαδρομή να έχει πολλές στροφές.  
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  

Σχεσεις,ταξιδια και διακοπες: Είναι καλύτερο για τις σχεσεις μας να πάμε μόνοι μας ένα ταξιδι ή διακοπες ή μήπως όχι; Τι θα ωφελήσει εμάς αλλά και τις σχέσεις μας περισσότερο;

Πόσο σημαντικός είναι ο υπνος στη ζωή μας – Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε και τι γίνεται όταν δεν κοιμόμαστε αρκετές ώρες;

Τι γίνεται όταν έχουμε εθισμο στο Junkfood ή αλλιώς στο γρήγορο ανθυγιεινο φαγητό; Πώς θα εξαφανίσουμε τις συχνές λιγούρες για το φαγητό αυτό που δεν κάνει καλό στην υγεια μας;

Φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσετε σημαδια, ουλες και ραγαδες από το σωμα σας

KΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ – Προβλεψεις για ερωτα και σχεσεις για το φετινό καλοκαιρι

Το Φενγκ Σουι στις διακοπες σας – Πώς να προετοιμαστείτε γιαυπέροχες διακοπες εναρμονισμένες με την ενέργεια του σύμπαντος

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω