Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Χρωματοθεραπεια: Με ποια τσακρας είναι συνδεδεμένα τα βασικά χρώματα και πώς μπορούν μας βοηθήσουν να έχουμε ισορροπία σε όλους τους τομείς
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Τα χρώματα είναι στη μοδα τη σημερινή εποχή. Το ίδιο και οι διάφορες εναλλακτικες θεραπείες όπου προέρχονται από άλλες φιλοσοφίες και παραδόσεις.

Ένας λόγος για χαρά σύμφωνα με μια παλιά ινδικη θεραπεια, είναι να φοράτε ρούχα και αξεσουάρ στο κατάλληλο χρώμα και μπορείτε να έχετε μια πολύ καλή κατάσταση του νου.

Γνωρίστε τη χρωματοθεραπεια. Δείτε πώς σας βοηθάνε τα διάφορα χρωματα:





Κόκκινο
Muladhara, το στοιχειώδες τσάκρα, που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Απορροφά κόκκινη ενέργεια και επηρεάζει τη σεξουαλικότητα και το ένστικτο συντήρησης. Το κόκκινο σημαίνει ζωή και ενέργεια και σε μια σχέση δημιουργεί οικειότητα και ερωτισμό.

Πότε πρέπει να φορεθεί:
Όταν θέλετε να επιβάλετε όρους ή να φαίνεστε δυναμικοί στο χώρο εργασίας. Αλλά αν είστε σε υπερένταση ξεχάστε το: θα αυξήσει τη ταραχή σας.


Τί να φάτε
:
Ντομάτες, μούρα, ραδίκια, παντζάρια, αλλά δώστε προσοχή. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και υπέρμετρη δραστηριότητα.



Πορτοκαλί
Svadhishtana, ή ιερό τσάκρα.


Απορροφά πορτοκαλί ενέργεια και συνδέεται με το ουροποιητικό σύστημα και το σεξουαλικό. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της χαράς και της διασκέδασης.


Πότε πρέπει να φορεθεί
:
Το πορτοκαλί χρώμα προκαλεί μια πληθωρική κατάσταση «χαρά της ζωής», αγάπης, παροχής κινήτρων. Αλλά εάν έχετε δυσκολίες στην επίλυση ορισμένων θεμάτων, μείνετε μακριά από αυτό.

Τί να φάτε
:
Καρότα, κολοκύθια, πορτοκάλια. Σας προστατεύουν από τη ρύπανση και τα ηλιακά εγκαύματα.



Κίτρινο
Manipura, ή τσάκρα του ηλιακού πλέγματος.


Απορροφά κίτρινη ενέργεια και ελέγχει το μεταβολισμό, το άγχος, τον ύπνο και την πέψη. Το κίτρινο είναι το χρώμα της αυτοέκφρασης. Μόνο εκείνοι που ζουν με το φόβο της αποτυχίας το αποφεύγουν.


Πότε πρέπει να φορεθεί:

Το κίτρινο σας βοηθά να διαχειριστείτε καβγάδες αλλά το μεγαλύτερο προσόν του είναι ότι σας εμπνέει όταν θέλετε να εξομολογηθείτε σε κάποιον για τη ζωή σας αλλά δεν μπορείτε να βρείτε τα λόγια. Στη δουλειά, συνδυάστε το με κάτι πιο σκούρο για να σας κάνει να φαίνεστε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι ένα χρώμα ιδανικό για τους συγγραφείς και το προσωπικό των μέσων ενημέρωσης διότι διευκολύνει την επικοινωνία, αλλά αποφύγετε το όταν φοβάστε τη κριτική.


Τί να φάτε:

Λεμόνια, ανανά, νιφάδες, κίτρινες φακές. Δημιουργούν καθαρισμό και αρμονία.



Πράσινο
Anahata, ή τσάκρα της καρδιάς.


Απορροφά την πράσινη ενέργεια και ρυθμίζει το κυκλοφοριακό, τη καρδιά και τα συναισθήματα. Αυτοί που φοράνε πράσινα συχνά έχουν την τάση να αγαπούν μανιωδώς και με πάθος.


Πότε πρέπει να φορεθεί:
Κάθε φορά που θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και ανεκτικοί. Το πράσινο είναι το χρώμα της γενναιοδωρίας και της ισορροπίας. Αν και το υπερβολικό πράσινο δεν είναι καθόλου καλό. Προσθέστε λίγο κίτρινο (βοηθά στην αυτοέκφραση όπως είπαμε παραπάνω) όταν θέλετε να κάνετε γνωστά τα αισθήματα σας. Στη δουλειά, το πράσινο βοηθά να λαμβάνετε ορθολογικές αποφάσεις. Τα παιδιά αγαπούν το πράσινο, επομένως δάσκαλοι, καθηγητές, μπέιμπι σίτερς, μητέρες, κλπ. θα πρέπει να το φοράνε.

Τί να φάτε:
Πράσινες τροφές, πράσινα λαχανικά, σταφύλια, μπιζέλια, φασόλια, έχουν χαλαρωτικά αποτελέσματα και είναι κατά του άγχους.


Μπλε
Visshuddha, ή τσάκρα του λαιμού.


Απορροφά την μπλε ενέργεια και ρυθμίζει τη δημιουργικότητα, το αναπνευστικό σύστημα και το λαιμό. Το μπλε φέρνει την αρμονία, τη γαλήνη στο σπίτι και την αγάπη. Αν είστε μελαγχολικοί, δηλαδή έχετε κατάθλιψη και είστε λυπημένοι, καλύτερα να το αποφύγετε.


Πότε πρέπει να φορεθεί
:
Το ανοιχτό μπλε σας βοηθά να χαλαρώσετε
και σας κάνει να φαίνεστε πιο υπεύθυνοι, σωστοί και έμπιστοι. Το τουρκουάζ διεγείρει τη σκέψη και είναι το πιο ενδεδειγμένο όταν έχετε να εκφραστείτε με σαφήνεια. Φορέστε βασιλικό μπλε όταν έχετε να λάβετε μια σημαντική απόφαση.

Τί να φάτε
:
Οι μπλε τροφές σας εγγυώνται έναν ήσυχο ύπνο. Τα δαμάσκηνα έχουν κατασταλτική δράση.





Βιολετί
Anja, ή τσάκρα των φρυδιών.

Απορροφά βιολετί ενέργεια και ρυθμίζει τη διαίσθηση και τις αισθήσεις. Σας βοηθά να βρείτε εσωτερική ηρεμία, αλλά μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σας.

Πότε πρέπει να φορεθεί:
Όταν εμφανίζεται μια δύσκολη κατάσταση στην οικογένειά σας. Φέρνει την ειρήνη, την ηρεμία και απελευθερώνει την αρνητική ενέργεια από ένα ζευγάρι ενώ σας βοηθά να κερδίσετε το σεβασμό στο χώρο εργασίας.

Τί να φάτε:
Οι βιολετί τροφές είναι ηρεμιστικές: Όπως σταφύλια, λάχανο, μελιτζάνες είναι θρεπτικές και εξισορροπημένες.

Καταλήγοντας, σύμφωνα με την ινδική παράδοση, για να βρείτε την τύχη σας στη ζωή προκειμένου να έχετε περισσότερη αρμονία, να είναι υγιείς, όμορφοι, θα πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε το περιβάλλον σας ανάλογα.

Ο πιο προσιτός τρόπος είναι η χρωματοθεραπεία. Φορώντας ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να σας εξισορροπήσει, να σας φέρει την ευτυχία και να επηρεάσει τις αντιδράσεις των άλλων. Οι πολύτιμοι λίθοι και οι τροφές έχουν παρόμοια δράση.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Συμβουλές για τη μετέπειτα φροντίδα του τατουαζ σας για να ξέρετε από πριν πώς να το χειριστείτε ώστε όλα να πάνε καλά

-
Διανοητικο μασαζ – Πώς γίνεται και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;

-
Τί πρέπει να μάθετε προτού αποφασίσετε να «χτυπήσετε» το πρώτο σας τατουαζ;

-
Η επιλογή του σχεδιαστη για να κάνετε ένα περιβραχιόνιο τατουαζ τώρα που είναι στη μοδα 



 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω